ISO 22000 Élelmiszer Biztonsági Irányítási Rendszer (ÉBIR) tanúsítása
Mi pontosan az ISO 22000 Élelmiszer Biztonsági Irányítási Rendszer
Ma már szinte kötelező, hogy minden vállalatnak, amelynek tevékenysége valamilyen módon köthető az élelmiszer előállításhoz, gyártáshoz, forgalmazáshoz, stb. figyeljen az élelmiszer-biztonságra, és rendelkezzen HACCP rendszerrel.
Fontos tudni azonban, hogy a HACCP rendszer önmagában nem tanúsítható, de az ISO 22000 Élelmiszer Biztonsági Irányítási rendszer tanúsítása pontosan ebből a célból jött létre, és ennek tanúsításával vevőink biztosítékot kapnak arra, hogy termékünk, szolgáltatásunk biztonságos.
Az ISO 22000 szabvány egységeskövetelményeket határoz meg a HACCP tervre vonatkozóan is. Így biztosított, hogy az ÉBIR keretében kialakított HACCP minden előírásnak megfelel.
Miért fontos az ön cégének is az ISO 22000 rendszer bevezetése
- Nemzetközileg elfogadott, így ha külföldi piacon szeretne cége terjeszkedni, akkor ez a tanúsítás garancia a sikerre.
- Tanúsíthatóvá teszi a HACCP rendszert, mely így garancia a vevők szemében a biztonságra.
- Hatékonyabbá teszi az élelmiszerláncokkal, együttműködő partnerekkel a sikeres együttműködést.
- Tartalmazza az ISO9001 szabvány követelményeinek legfontosabb részét.
Hogyan történik az ISO 22000 Élelmiszer Biztonsági Irányítási Rendszer bevezetése?
Kattintson ide, olvassa el, milyen lépéseken végighaladva lesz az ön cégének is ISO Minőségirányítási Rendszere, amennyiben minket választ.