ISO tanusítás

OHSAS 18001 Munka és Egészségvédelem (MEBIR) tanúsítás

Mi pontosan az OHSAS 18001 Munka és Egészségvédelem rendszer?

Egy nemzetközileg elismert munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer.

Ennek a szabványnak helyét az ISO 45001:2018 szabvány veszi át.

Az OHSAS 18001:2007 (MSZ 28001:2008) szabvány és a jelenleg még érvényben lévő tanúsítványok 2021.03.12-én érvényüket vesztik.

A MEBIR jelentése: Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszer. Emellett az OHSAS pedig ennek angol megfelelője, vagyis:  Occupational Health and Safety Assessment Series, azaz munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági értékelési sorozat.

A MEBIR (OHSAS 18001:2007) irányítási rendszer az azt alkalmazó vállaltok, cégek, szervezetek biztonsági kötelezettségeit, feladatait foglalja egy átlátható rendszerbe magában foglalva a munkahelyi munkavédelmet, az egészségvédelmet, a tűzvédelmet és egyéb biztonsági területeket.

Ma már minden vállalkozásnak, ahol legalább 1 fő alkalmazott van, kötelező munkahelyvédelmi kockázatelemzéssel. A MEBIR legfontosabb feladata a munka és egészségvédelmi akcióterv kidolgozása, megvalósítása, és éves felülvizsgálata. 

Kinek ajánlott az OHSAS 18001 rendszer bevezetése?

  • Akik szeretnének pályázatokon, tendereken, közbeszerzéseken indulni.
  • Fontos számára, hogy a szakterületén levő esetleges veszélyeket időben felismerje, és ezáltal a kockázatokat és az azokból adódó plusz költségeket minimalizálja.
  • Marketing és PR szempontból szeretné ezen tanúsítás előnyeit felhasználni.
  • Szeretné a biztonsági intézkedések költségeit optimalizálni.

Hogyan történik az OHSAS 18001 rendszer bevezetése?

Kattintson ide, olvassa el, milyen lépéseken végighaladva lesz az ön cégének is ISO Minőségirányítási Rendszere, amennyiben minket választ.